Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 16:22 - Внимавай за твоите мисли...
Автор: venus Категория: Тя и той   
Прочетен: 1524 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 16.04.2010 10:42


Честно да ти кажа, отне ми много време докато разбера смисъла на тези думи.

Странно, какво има да се внимава с мислите. Мисли като мисли – те си текат и после те отвеждаг някъде. Друг път просто се разстилат и създават уют в главата ти. Какво толкова има да се внимава с тях...

        

Зачудих се, какъв ли е техния смисъл, след като е решила да се представи точно с тях?…Странно. Изглежда като поредица от правила; някак си не си противоречат, но от къде се тръгва и къде се стига. Мисли - съдба… Стреснах се. …Какво ще да значи това – с мисъл да управляваш, съдбата си ли? Това ли иска да каже?! А кой го е казал първи? Кой е автора?...  С тези въпроси се гмурнах в морето с информация. Дали намерих нещо? Да, намерих вариант на английски; автора… а кой е той? Никой!? Няма такъв човек... След известно време се появи цял рояк от варианти, на всички възможни езици… Какво?! На кой му е потребно да го преведе толкова езици – и да не спомене кой е автора… Продължих да търся. Коментари, идеи. Попаднах, на един постинг. Някой разказваше как веднъж като ученик тръгнал да нарежда няколко думички и най-естествения начин, по който успял да ги нареди, бил близък до това, което пише горе. Малко по малко събрах цял рояк от подобни текстове; някои бяха дори на известни личности. Отново  се озадачих... Какво ще да значи това? Нещо като универсална истина или какво? И защо не съм я срещал преди за това?... В един момент стигнах, да нещо, което вече ме изуми... Будизъм!? Че какво общо има той с цялата работа?... А явно имаше.



Тагове:   мисли,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. phoenix2000 - Хубаво е
12.04.2010 16:28
че си честен(на) като ми го казваш
цитирай
2. vselena777 - не знам как си
15.04.2010 16:43
стигнал до будизма, но е така...
Не съм подробно запозната изцяло с тяхната религия, но мисля че те най-близко се доближават до това - дух, енергия, мисъл.
Бог живее в нас, чрез нас и ние сме част от него. Нашите мисли, вътрешно съсътояние, енергия всичко това контролира самите нас, хората около нас и взаимно си вляем един другиму, а от там и целият свят.

Духът, вярата и желанията могат да преобърнат живота ти....:))) Нека използваме тези 3 неща в положителната и правилната посока
цитирай
3. vselena777 - искам
16.04.2010 12:01
да ти напиша писмо, но не става - в профила ти няма опция за това, но нищо...

Нали знаеш теорията за енергията, че тя никога не се губи, а преминава в различни форми...така предполагам и с мислите. При някои хора 6-то чувство е доста развито. И всичко в нас и около нас е енергия- някоя е материализирана, друга не. И точно енматериалната не е за всеки и определени хора достигат, усещат, развиват и я разгадават :).
цитирай
Търсене

Архив